LAATSTE NIEUWS.

Watersport4all praatjes.

Hier treft u, kwaliteit, advies, inspiratie en doen we alles voor een perfecte kwaliteit. Neem eens ‘n kijkje.

Wat kan een brandvertragend dekkleed of spandoek voor mijn bedrijf of privé betekenen?

Wat kan een brandvertragend dekkleed of spandoek voor mijn bedrijf of privé betekenen?

De B1 certificeringBrandvertragende: Spandoeken en Dekkleden

Het is simpelweg de beste

Het Deutsches Institut für Normung is een Duitse nationale normeringinstantie die de meest uiteenlopende normonderwerpen behandeld. Hoewel dit instituut vaak voor partijen klinkt als een onbekende organisatie zijn we allen bekend met hun werk. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de DIN474 norm. Hierin zijn alle gangbare papierformaten bepaald die wereldwijd gehanteerd worden, zoals A4, A3, A2, A1 etc.

Dit Instituut heeft dan ook de strengste eisen opgesteld wat betreft de brandveiligheid van materialen die binnen Europa te vinden zijn, namelijk de DIN 4102. Dat maakt dat deze normen voor Handelsonderneming Watersport4all zeer interessant zijn voor uw veiligheid in uw bedrijf of privé. Tevens worden deze normen tegenwoordig ook voorgeschreven binnen de Europese normen, de EN. Door te voldoen aan de normen die dit instituut omschrijft kunnen wij het ontstaan, uitbreiden en de voortplanting van een brand voorkomen. Zo dragen wij zorg voor de veiligheid van aanwezige personen en proberen wij de tussenkomst van de brandweer te vergemakkelijken. Wij werken dagelijks hard aan het nog veiliger maken van onze producten.

De DIN 4102 houdt rekening met alle eigenschappen met betrekking tot de reactie bij brand van materialen, zoals brandbaarheid/niet brandbaarheid, warmte vrijstelling, ontvlambaarheid, vlamuitbreiding snelheid aan het materiaaloppervlak en rookontwikkeling. Binnen de norm wordt onderscheid gemaakt tussen twee klassen (A en B) waarbinnen klasse A bestemd is voor de beoordeling van grondstoffen en dus niet van toepassing op stoffen. De stoffen die onze fabrikant gebruikt voor de productie van oa.

worden dus beproefd op brandveiligheid klasse B. Deze klasse kent een onderverdeling in drie groepen. Daarin staat B1 bekend als moeilijk brandbaar, B2 als niet makkelijk brandbaar en B3 als gemakkelijk brandbaar. Welke klasse een stof toebehoord wordt bepaald door een brandproef- en een brandschacht test.

Voor de brandproef test wordt een testmonster, dat de 24 uur daarvoor bewaard is op een temperatuur tussen de 15 en 35 graden Celsius onder een luchtvochtigheid tussen 45 en 75, op een speciale houder in een brandkabinet geplaatst, waaronder zich een speciaal soort papier bevind. Het monster wordt vervolgens 30 seconden blootgesteld aan een geleiderdraad met een stralingstemperatuur van 650 graden Celsius. Wanneer de vlam binnen die tijd niet ontbrand en er geen brandende druppelvorming ontstaat of de brandende druppels na 2 seconden weer doven, en het onderliggende papier geen vlamvat door brandende druppelvorming slaagt het materiaal voor deze test. Het is nu officieel B2 gecertificeerd en mag als niet gemakkelijk brandbaar betiteld worden.

De brandvertragende stoffen van Biglight voldoen aan een DIN 4102 - B1 certificering. Dat is de strengste veiligheidsklasse, en om daaraan te voldoen moeten stoffen niet alleen voldoen aan de brandproef test maar ook aan de brandschacht test. Hierin wordt de stof in een kabinet geplaatst waar het tien minuten lang wordt blootgesteld aan een vlam van 960 graden Celsius en bovendien een constante luchtstroom van onderaf. Dat is voor vuur de ideale omstandigheid om zich te verspreiden. Nu wordt de temperatuur van de rook en onaangetaste lengte van het monster gemeten. Wanneer de restlengte voldoet aan de minimale norm van 150mm en de rooktemperatuur niet boven de 200 graden Celsius uitkomen wordt de stof B1 gecertificeerd en zijn moeilijk brandbaar. Ze voldoen aan de strengste norm te vinden binnen Europa. De klasse is vergelijkbaar met de Nederlandse norm NEN6065 klasse II.

Share dit artikel met WhatsApp

Delen via WhatsApp

adres

openingstijden

mail watersport all

AFDEKZEILEN PROMOTIE WATERSPORT HIJSMIDELEN DIENSTEN DIVERSEN
pijltje  PE - Dekkleden pijltje  Vlaggen pijltje  Watersportartikelen pijltje  Rondstroppen pijltje  Zeilmakerij pijltje Offerte op Maat
pijltje  PVC - Dekkleden pijltje  Banieren pijltje  Bootstoffering pijltje  Hijsbanden pijltje  Zeilmakerij accessoires pijltje  Volg ons
pijltje  Dekkleden op maat pijltje  Baniermasten pijltje  Boothuizen pijltje  Sjorbanden pijltje  Schaatsen slijpen pijltje  Roadmap en Updates
pijltje  Zeildoek PVC - PE pijltje  Vlaggenmasten pijltje  Strokengordijnen pijltje  Frame en montage pijltje  Plaatsingsopties pijltje Garantie & levensduur zeildoek
pijltje  Bootcovers Bootkleden pijltje  Budgetmasten   pijltje  Spandoeken pijltje  Partytenten  
pijltje  Maatwerk - PVC pijltje  Masten en Accessoires     pijltje  LinkPartner worden?  
        pijltje  Nieuwsbrief archief  
Handelsonderneming Watersport4all, your trading company | Got You Covered
 

Ons assortiment:

winkelmand (0)
Totaal: € 0.00

telefoon da c d c e f dd

Facebook | Antwoord In 30 Minuten. WhatsApp naar +31 (0)6 30 500 666 | Antwoord in 30 minuten.

pijltje  Disclaimer pijltje  Privacy policy pijltje  Voorwaarden pijltje  Retourneren pijltje  Klachten

ZEILMAATJE.NL

Is je nieuwe -musthave- zeilers portaal. Hier kun je niet alleen een zeilmaatje vinden, maar ook al je vragen en opmerkingen rondom het zeilen kwijt.
Zeilmaatje, is je nieuwe -musthave- zeilers portaal !

BEOORDELING

Lees jij ook altijd reviews voor je aankoop?Share your good feelings ...
Dan weet je hoe handig ze zijn. Maak anderen blij met jou beoordeling.
Wees de eerste, en zet uw bedrijf goed op de kaart ...
Watersport4All
Checkout Watersport4all